Friday, 23 September 2011

Cerita Si Pemilik Blog Okeh!


Alhamdullilah. Kertas keje-keje yang melambak macam pasar lambak atas meja beres jugak akhirnya ye. Lapang seh. Holiday for one day bebeh!(jangan nak harap)
 Nota kaki : Senang jew nak berehkan kertas keje atas meja. Hambek kepal-kepal pastuh wat belacan kat bawah meja. Tak pown lipat-lipat bu what kapal terbang then terbangkan pergi meja boss – you’re fired! Damn. Terbanglah jawatan kaw. Terus tak ada kaw tengok lagi keje yang melambak. Sekian.

Pandang kiri then kanan plak, google kelibat boss beso, kecik dan sederhana. Yipess! letak kepala bentar atas meja sambil memulakan kegatalan tangan haku. Conteng sini sana. Pastuh kaler-kaler. Haha ternyata haku seorang pekerja yang artistic. Jadah!. Dulu sampai kunyah pensel stabilo tapi Seni tak dapat A++ jugak.(Sebenonye den saje jew nak mengabihkan highlight dan ink pen. Pastuh request lagi kat Admin. Konon la ye banyak bu what keje. Taun depan boleh menang award ‘pekerja terbaikk’ lagi.. lalalla..).
Dialog kedai kopi
Wartawan si muka Fish
‘’ Lukis ape tuh. Nak tengok. Nak tengok. (ayat ngegade)’’ – blah la weyh haku sedang berhalusinasi nie. Kang nie makan dier. |Selipar rabbit saiz 7 kaler pink|

2 minit
King of Pistol
‘’ Apa  bu what tuh. Macam budak kecik jew. Buang masa. (terkeseng-keseng kat tepi jadi spy tak berbayar)’’ – APTB punye orang. Do i concern u. 

1 minit
Mr. Perfect(acting)
‘’ Tolong check kan project nie dah keluar kew belom. Apa lukis macam orang tak ada keje ’’ – Okeh. Layan. Oh kaw memang penyebok!

Hey, Hoi. Stop at there! give me 5 minute la. Astro pown ada iklan lama-lama walaupun kena bayar. Ingat kalau bu what keje 8 jam tanpa henti boleh naik pangkat and gaji setaraf dengan big boss kew hape. Kemonlah. Buku fakta kata, refreshing diri itu tersangatlah perlu. Tak kiralah apa pun yang di lakukan masa me’refresh’kan diri tu. Sama ada melukis kew, merokok kew, menyanyi kew, tengok faceBuku kew or whut eva lah. Ianya terpulang pada hak asasi seseorang individu dan orang lain tak perlulah rasanya untuk mempertikaikan dan melabelkan individu itu sebagai si pembuang masa, si habitat pemakan gaji buta atau etc. Okeh, pengabisan cerita merepek. Masa itu memang bernilai, tapi ia tak boleh guarantee pun kehidupan kaw sama bernilai kalau kaw isinya dengan 100% benda yang orang kata berfaedah.
Selamat berehat dan berjimba. Chao

No comments:

Post a Comment